środa, 24 kwietnia 2013
poniedziałek, 22 kwietnia 2013
Schab w sosie cebllowym
Już nie pamiętam skąd mam przepis. Ale robię to danie sporadycznie. Schab jemy rzadko i gdy zdarzy mi się kupić staram się nie przerobić go na klasyczny kotlet. To danie to takie comfort food. Szybko się robi, dobrze smakuje drugiego dnia po przygotowaniu i smakuje równie dobrze z ziemniakami jak i frytkami.
Składniki:
6 plastrów schabu
2 duże cebule
2 ziarna ziela angielskiego
1 ząbek czosnku
liść laurowy
sól, pieprz
olej
masło
mąka
Kotlety rozbić i przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron. Cebulę skroić w piórka i zeszklić na maśle z odrobiną soli. Przełożyć mięso do cebuli i zalać wodą tak by było nią przykryte. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dusić ok 20 min. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Sos zagęścić mąką.
piątek, 19 kwietnia 2013
piątek, 12 kwietnia 2013
piątek, 5 kwietnia 2013
Lektury na weekend
Lektury na pierwszy kwietniowy weekend :)
Po więcej magazynów zapraszam TU.
Oh Marie!
The Nest
Adore Magazine
Plumetis Magazine
Po więcej magazynów zapraszam TU.
Oh Marie!
![]() |
Oh Marie! |
The Nest
![]() |
The Nest |
Adore Magazine
![]() |
Adore Magazine |
Plumetis Magazine
![]() |
Plumetis |
środa, 3 kwietnia 2013
sobota, 30 marca 2013
piątek, 29 marca 2013
Lektury na weekend
O ile znajdziecie czas na czytadła w ten weekend :)
Luscious
Heart Home Magazine
Whole Kitchen
Luscious
![]() |
Luscious |
Heart Home Magazine
![]() |
Heart Home. Spring 2013 |
Whole Kitchen
![]() |
Whole Kitchen |
środa, 27 marca 2013
poniedziałek, 25 marca 2013
Norweski krem ryżowy
Bardzo łatwy w przygotowaniu i znika bardzo szybko. Dzieci polubią na pewno!
Składniki:
1 szklanka ryżu, takiego, który łatwo rozgotować
4 szklanki mleka
300 ml śmietany 30%
szczypta soli
na dodatek- owoce, dżem lub sok
Wykonanie:
Ryż rozgotować w mleku na bardzo gęsto. Potrwa to ok 40 min. Dodać szczyptę soli. Wystudzić.
Śmietanę ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do wystudzonego ryżu. Rozdzielić do małych naczyń i schłodzić. Podawać z dodatkiem owoców, soku, dżemu, może też być kisiel.
Subskrybuj:
Posty (Atom)