poniedziałek, 18 lutego 2008

Placki z fileta

To jedno z moich ulubionych dan. Przepis mam od mamy

Skladiki;

2 filety z kurczaka
1 jajo
3 lyzki maki
3 lyzki majonezy
kawalek sera
przyprawy


Filety skroic w kostke, dodac do nich make, jajo, majonez. Ser zolty zetrzec na tarce o duzych oczkach i dodac do pozostalych skladnikow (ja dodaje srednio 4 lyzki). Doprawic sola, pieprzem. Mozna dodac czosnku, natki pietruszki. Na patelni formowac kotleciki i smazyc na rumiano z obu stron.

2 komentarze:

  1. Zdziwiona jestem bardzo, że nie ma żadnego komentarza na temat tak cudownego przepisu, placki są po prostu rewelacyjne!!! i można nimi nakarmić naprawdę zgraję głodomorów, pyszne są też na zimno, można dodać dip czosnkowy lub nie, nie wspominając o tym jak szybko się je przygotowuje, dobre są również dla tadków-niejadków, pycha!!! Wielkie dzięki za przepis,:)

    OdpowiedzUsuń
  2. coś jest nie tak z przepisem.3 lyzki maki majonezu i jedno jajko to za malo i kotlety sie rozlatuja.
    ja wszystko podwoiłam i jest ok a kotleciki dobre:)

    OdpowiedzUsuń