środa, 25 czerwca 2008

Filety w marynacie z przepisu Bajaderki

Postanowilam wyprobowac nowy zakup- patelnie grillowa. Szukajac sposobow uzytkowania tego cuda natrafilam na przepis Bajaderki na marynate Teryiaki. Wczesniej juz mialam nie raz okazje sprobowac smaku kurczaka tak marynowanego ale byly to tzw. gotowce. Ciesze sie, ze ten przepis napotkalam na drodze gdyz smak kurczaka jest niesamowity. Ilosc skladnikow oryginalnego przepisu zmniejszylam.


Potrzeba;

3 filety z piersi kurczaka

na marynate;

1/2szklanki sosu sojowego
1/4 szklanki miodu
1 lyzeczka startego swiezego imbiru
2 lyzki octu z czerwonego wina
1/3 szklanki oleju
1 duzy zabek posiekanego czosnku
garstka posiekanej zielonej cebulki

Skladniki marynaty wymieszac, zalac nia filety i marynowac ok godziny w lodowce.

Piec na patelni grillowej z obu stron na rumiano.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz