Bardzo lubie przygotowywac roladki z piersi indyka. Dosc latwe i nie pracochlonne w przygotowaniu.
Potrzeba;
3 duze filety z indyka,
150 g pieczarek,
kawalek sera zoltego,
jajo,
bulka tarta,
kilka wykalaczek,
olej
Pieczarki oczyscic, obrac, pokroic i obsmazyc na oleju. Filety rozbic, przekroic na pol. Na kazdy plat fileta nakladac po lyzce pieczarek i plasterku sera. Zawijac w rulonik. (Poniewaz filety sa duze, kroje je na pol i zwykle musze roladki podpiac wykalaczka.) Obtoczyc w jajku i bulce tartej. Przelozyc do naczynia zaroodpornego lub brytfanki- wczesniej nalac troche oleju. Piec w temp. ok 180 C 20min, po tym czasie odwrocic roladki wierzchem do dolu i piec kolejne 20 min. Czas mozna oczywiscie skrocic lub wydluzyc. Ja wydluzam poniewaz wtedy mieso jest mieciutkie i delikatne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz