wtorek, 17 czerwca 2008

Roladki z piersi indyka

Bardzo lubie przygotowywac roladki z piersi indyka. Dosc latwe i nie pracochlonne w przygotowaniu.

Potrzeba;

3 duze filety z indyka,

150 g pieczarek,

kawalek sera zoltego,

jajo,

bulka tarta,

kilka wykalaczek,

olej

Pieczarki oczyscic, obrac, pokroic i obsmazyc na oleju. Filety rozbic, przekroic na pol. Na kazdy plat fileta nakladac po lyzce pieczarek i plasterku sera. Zawijac w rulonik. (Poniewaz filety sa duze, kroje je na pol i zwykle musze roladki podpiac wykalaczka.) Obtoczyc w jajku i bulce tartej. Przelozyc do naczynia zaroodpornego lub brytfanki- wczesniej nalac troche oleju. Piec w temp. ok 180 C 20min, po tym czasie odwrocic roladki wierzchem do dolu i piec kolejne 20 min. Czas mozna oczywiscie skrocic lub wydluzyc. Ja wydluzam poniewaz wtedy mieso jest mieciutkie i delikatne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz