poniedziałek, 25 sierpnia 2008

Cordon Bleu

Filety z kurczaka czesto goszcza na moim stole i dlatego szukam inspiracji wsrod marynat czy farszow. Tym razem postanowilam wykonac popularny cordon bleu.




Skladniki;
filety z kurczaka
pieprz
sol
jajko
bulka tarta
na kazdy filet;
plaster szynki
plaster sera zoltego




Wykonanie;
Piersi naciac tak by powstaly kieszonki. Srodek wypelnic serem i wedlina. Filety przyprawic niewielka iloscia soli i pieprzy a nastepnie panierowac w jajku i bulce. Smazyc na wolnym ogniu.

2 komentarze:

  1. Bardzo ladny cordon bleu ! Kiedy ostatnio sprobowalam, to wygladal jak wszystko ale nie wlasnie jak ten pyszny i znany kotlet !

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój ulubiony sposób na filety z kurczaka:-) Ślicznie Ci wyszły, wyglądają smakowicie, mniam, mniam:-)

    OdpowiedzUsuń