wtorek, 7 października 2008

Quick crostini

Crostini to grzanki, Nigella jednak stosujac swoje expresowe metody zaprezentowala crostini z ciemnego pieczywa, bez zapiekania go. W swojej najnowszej ksiazce zaprezentowala quick crostini with avocado and green pea hummus. Latwe, szybkie i smaczne przystawki.

Skladniki;

1 avocado

2x15ml sku z cytryny

1/2 zabka czosnku

1/2 lyzeczki soli

puszka (300g) groszku

8 kromek chleba pumpernikiel

Wykonanie;

Avocado podzielic na kawalki i przy uzyciu malaksera zmiksowac z sokiem z cytryny i czosnkiem. Dodac sol i osaczony z wody groszek. Miksowac do uzyskania jednolicie zielonego puree. Pumpernikiel podzielic na kawalki (Nigella wykrawala krazki) i na kazdy nakladac paste.

2 komentarze:

  1. przepyszne, zajadałam z rozkoszą:P i idealnie pasują tego ciemnego pieczywka - pumpernikla?:) AK

    OdpowiedzUsuń