Skladniki;
2 croissanty (kilkudniowe) pokrojone na 2 cm kawalki,
4 jaja
300 ml smietany 12%
3/4 szklanki mleka
1/4 szklanki cukru
1 lyzka cukru pudru
Wykonanie;
Natluscic naczynie zaroodporne i umiescic w nim croissanty. W osobnym naczyniu wymieszac jaja, smietane, mleko i cukier. Wylac na croissanty, przykryc i odstawic na godzine. Piec w 180C ok 45 min (uzylam termoobiegu i czas pieczenia skrocilam do 25 min). Po wyjeciu z piekarnika posypac cukrem pudrem. Podawac cieple.
Ewo piekny ten pudding. Mnie sama kusi ale jeszcze sie nie odwazylam
OdpowiedzUsuńPrzeciez to banalne :)
OdpowiedzUsuńWiem ze banalne, boje sie ze mi nie zasmakuje ;-)
OdpowiedzUsuńWygląda cudnie!:)
OdpowiedzUsuńZrob z malej porcji, tak tylko na testa :)
OdpowiedzUsuń