Skladniki;
6 bialek
300 g mialkiego cukru
lyzeczka maki kukurydzianej
lyzeczka octu vinegraite
Smietana 30% i owoce do dekoracji
Wykonanie;
Bialka ubic na sztywno, pod koniec wsypywac o lyzce cukru, make i vinegraite. Mase wylac na forme zabezpieczona papierem do pieczenia, formujac okrag o srednicy ok 20 cm. Wstawic do piekarnika nagrzanego do 180C, po 5 min zmniejszyc temperature do 150C. Piec 1.5 godziny. Po upieczeniu pozostawic w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Beze przelozyc na talerz dnem do gory i udekorowac ubita smietana i owocami.
Szczesliwego 2009 Roku!!!
mmm Ewuś, wygląda przesmakowicie :)
OdpowiedzUsuńWszystkiego co najlepsze w 2009 roku :*
hmm... na naszym noworocznym stole tez goscila biala pavlowa z kiwi :)
OdpowiedzUsuńWszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
Mniam, piękna! A jaki sliczny nowy szablon! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Ewa , pysznie wygląda :-).
OdpowiedzUsuńjak ja dawno pavlovej nie robiłam, trzeba to naprawić ;)
Wszystkiego dobrego na nowy rok! :)
OdpowiedzUsuńpozdrówka!
beza przepyszna, bardzo dobrze współgrała smakowo z kiwi :) ale ze śmietaną, to już było dla mnie za dużo :) AK
OdpowiedzUsuń