Takich plackow mozna by wymyslac i wymyslac.... Proste, szybkie w wykonaniu. Ja dzis do filetow dodalam i pieczarki, i cebule i ser. A ze oszczedzilam na przyprawach wyszly bardzo kruche, delikatne i lagodne. Polecam takze na zimno. Przy okazji polecam wersje wczesniej przedstawione przeze mnie- kotlety I i kotlety II.
Skladniki;
4 filety z kurczaka
150 g pieczarek
4 lyzki startego zoltego sera
1 cebula
3 lyzki maki
3 jaja
sol, pieprz
Wykonanie;
Filety, pieczarki, oczyscic, pokroic w male kawalki. Cebule skroic w drobna kostke. W misce wymieszac wszystkie skladniki. Przyprawic wedlug uznania.
Wyglądają swietnie! My bardzo lubimy takie kotlety z kurczaka. Często robię raczej tradycyjnie w jajku i bułce, ale chętnie wypróbuję Twoją propozycję:)) Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńEwus, ale smazysz je czy pieczesz????
OdpowiedzUsuńSmaze na niewielkiej ilosci tluszczu.
OdpowiedzUsuńFantastyczne! Pomysłowe. Jestem zachwycona :). Zrobię na niedzielę :)
OdpowiedzUsuń