Skladniki;
4 jaja
4 plastry szynki parmenskiej
8 galazek swiezego tymianku
4 lyzeczki majonezu wymieszane z 1-2 lyzeczkami musztardy
sol
swiezo zmielony pieprz
Wykonanie;
Jajka ugotowac na twardo (ok 6 min od momentu zagtowania wody). Obrac z lupiny, przyciac kilka minimetrow w jednym miejscu tak aby mozna je bylo postawic. Z gornej czesci sciac rowniez kawalek bialka z zoltkiem. Bialka odlozyc (nie bedzie juz wykorzystane), zoltko pokruszyc. Plastry szynki parmenskiej ulozyc na blacie, zlozyc je na pol wzdluz. Na szynce polozyc dwie galazki tymianku, jajko i zwinac. Gotowe jaja ulozyc na talerzu, na przycietej dolnej czesci. Na wierzch nalozyc po lyzeczce majonezu z musztarda. Oproszyc zoltkiem, sola i pieprzem.
Wyglądają ślicznie :) Takie delikatne i na pewno smakują pysznie :) Pozdrówki.
OdpowiedzUsuńWyglądają cudownie :) Idealne poświąteczne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować:) wygląda znakomicie:)
OdpowiedzUsuńsliczna przystawka i na pewno pyszna... taka od swieta i nie tylko...
OdpowiedzUsuń