wtorek, 16 marca 2010

Bacardi breezer jellies




"What's for lunch Honey?" to jeden z blogow, ktory regularnie podczytuje. Fascynujace histore, wysmienite propozycje kulinarne i oryginalne zdjecia. Dzis blog ten swietuje 4 urodziny :) Z tej okazji, Jego autorka- Meeta, zorganizowala huczne swietowanie przy "Champagne". By wziasc udzial wystarczy przygotwac potrawe z szampanem lub winem musujacym i opublikowac wlasnie dzis na blogu. Jako, ze za szampanem nie przepadam a z wszelkich musujacych napoi pijam jedynie (ale z uwielbieniem) Bacardi Breezer postanowilam wcielic drink w deser. Przygotowalam niezwykle orzezwiajace galaretki wykorzystujac siliconowa foremke do czekoladek, ktora ostatnio nabylam. Cin Cin!


Skladniki;
ok 25 porcji.

25g cukru
15 g zelatyny
250 ml Bacardi Breezer, lub inny musujacy napoj


Wykonanie;
Czas- Ok 10 min.
W garnku podgrzac napoj. Zdjac z palnika dodac cukier i zelatyne i mieszac do rozpuszczenia. Gdy plyn bedzie jednolity i bez grudek przelac do foremek. Wlozyc do lodowki na cala noc.


ingredients;
25 g caster sugar
15g gelatine
250ml Bacardi Breezer, or another sparkling wine

preparation;
Heat sparkling wine in a pot on low heat. Remove from heat and sprinkle sugar and gelatineover of the wine. Stir until gelatine dissolves. Pour into jelly moulds. Refrigerate until firm (all night).

Chin Chin Meeta!

6 komentarzy:

  1. Wygląda ślicznie. Trochę jak jedzenie z filmu science-fiction. Ciekawe jakie to jest w smaku; nigdy nie piłam tego napoju.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow, alez swietny pomysł! Pięknie wyglądają:)
    Ja też nie piłam tego napoju nigdy.
    Pozdrawiam cieplutko:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie piękne! Wiem wiem skąd masz foremkę :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Muscat, ja uwielbiam malinowy bacardi, ale nie probowalam wszystkich. Malinowy wypijam w litrah na tydzin :D Ale tym sie nie da raczej upic ;) Orzezwiajace i delikatne jak lemoniada.

    Majano, polecam, sproboj!

    Polko :D Z mojego ulubionego T*Kieggo :D

    OdpowiedzUsuń
  5. oj jak tu ładnie i minimalistycznie :) świetny pomysł :) AK

    OdpowiedzUsuń
  6. thank you for these lovely jellies! great idea using the bacardi breezer!

    OdpowiedzUsuń