czwartek, 23 maja 2013

Omlet. Najprostszy.


Nie ma nic prostszego niż przygotowanie omletu. Są różne wariacje- z ubitymi białkami, z dodatkiem szczypiorku, cebuli, sosu grzybowego. To najprostsza wersja i możecie ją wzbogacić czym tylko zechcecie.


Składniki:
4 jaja
4 łyżki mleka
szczypta soli

Wykonanie:
Jaja wbić do miski, dolać mleko i dać szczyptę soli. Roztrzepać dokładnie i wylać na rozgrzaną patelnię. Przykryć pokrywką i smażyć do zrumienienia od spodu i ścięcia wierzchu po czym odwrócić aby zrumienić spód.


3 komentarze:

  1. pyszny musi być i taki puszysty Ci wyszedł:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dobra patelnia, taka do której nic nie przywiera i dobrze roztrzepane jajka gwarantują puszystość.

    OdpowiedzUsuń
  3. Smaczniutki i puchaty. :)
    Lubię :)

    OdpowiedzUsuń