Nie ma nic prostszego niż przygotowanie omletu. Są różne wariacje- z ubitymi białkami, z dodatkiem szczypiorku, cebuli, sosu grzybowego. To najprostsza wersja i możecie ją wzbogacić czym tylko zechcecie.
Składniki:
4 jaja
4 łyżki mleka
szczypta soli
Wykonanie:
Jaja wbić do miski, dolać mleko i dać szczyptę soli. Roztrzepać dokładnie i wylać na rozgrzaną patelnię. Przykryć pokrywką i smażyć do zrumienienia od spodu i ścięcia wierzchu po czym odwrócić aby zrumienić spód.
pyszny musi być i taki puszysty Ci wyszedł:)
OdpowiedzUsuńDobra patelnia, taka do której nic nie przywiera i dobrze roztrzepane jajka gwarantują puszystość.
OdpowiedzUsuńSmaczniutki i puchaty. :)
OdpowiedzUsuńLubię :)