Potrzebny jest pokrojony na kanapki chleb. Moze byc kilkudniowy, podsuszony. Moga to byc tez bulki. Do tego jajka- ilosc dowolna. Sol i troche oleju.
Jajka rozmieszac, mozna dodac do nich bialka lub zoltka, ktore mamy w lodowce akurat. Posolic. Na patelni rozgrzac olej. Kazda kanapke namoczyc z obu stron w jajecznej masie i smazyc krotko, do chwili az kanapka sie zrumieni. Smacznego :)
Na prawde sa osoby, ktore czegos takiech nie jadly??? proste, szybkie i pyszne :)
OdpowiedzUsuńNiestety sa takie osoby :) Moj mezczyzna nie mial pojecia, ze tak mozna :) I czesto w czasie rozmow kulinarnych okazuje sie, ze znajomi nie jedli nigdy chleba w jajku :)
OdpowiedzUsuńjeszcze lepsze jest jak sie pomiedzy dwie kromki wlozy ser zolty i to obtoczy w jajku i obsmazy .... mniam
OdpowiedzUsuńMrowka, Nigella tak robila ale z dodatkiem mozarelli. Ja testowalam kiedys ale malo doprawilam. Sprobuje ze zwyklym zoltym serem :)
OdpowiedzUsuńa to ja pamietam robilam inaczej... kromke chleba w jaku, smazylam jedna strone, obracalam i wtedy kladlam zoty ser i chyba przykrywalam patelnie ta troszke, by sie ser szybko rozplynal :D
OdpowiedzUsuńpyszne:-) poznałam dzięki mojemu mężczyźnie. on doprawia jajko różnymi przyprawami, podsmaża pieczarki, obtacza chleb tostowy w przygotowanym jajku i kładzie na rozgrzaną patelnię, na której są juz podsmażone pieczarki:-) mniam! AK
OdpowiedzUsuńJa zamiast soli dodaję Vegetę
OdpowiedzUsuńspk.dzięks
OdpowiedzUsuńlol
OdpowiedzUsuń