środa, 28 listopada 2007
Czosnkowe pieczarki
Bardzo smaczna przystawka lub dodatek do tradycyjnego kotleta :)
10 pieczarek sredniej wielkosci
cebula
3 zabki czosnku
kawalek masla
lyzka bulki tartej
lyzka posiekanej natki pietruszki
sol i pieprz
ser zolty
Pieczarki oczyscic. Trzonki odsunac i pokroic. Cebule posiekac na drobno, zeszklic na masle, dodac czosnek przecisniety przez praske. Chwilke razem poddusic i dodac bulke tarta. Doprawic sola i pieprzem. Kapelusze pieczarek nadziewac tak przygotowanym farszem
i wylozyc na blache lub naczynie zaroodporne.
Zapiekac w 150 stopniach przez ok 30 min. Pod koniec, na kazda pieczarke polozyc plasterek sera zoltego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
garlicowe pieczarki, to bardzo popularny dodatek do potraw w Iralndii. ja spotkałam się z nimi w kuchni włoskiej, obtacza się je jeszcze w bułce tartej i wyglądają jak małe klopsiki. Twój przepis jest kuszący, uwielbiam czosnek:) AK
OdpowiedzUsuńMyslalam zeby obtoczyc ale akurat w litewskim nie bylo w ciagu kilku tyg bulki tartej ;) Sasiadki nie bylo a do Ciebie szmat drogi co by te pare gram pozyczyc;)
OdpowiedzUsuń