sobota, 21 czerwca 2008

Kanapka z mozarella i anchois

Gdy zobaczylam ten przepis od razu wiedzialam, ze to cos dla mnie. Uwielbiam mozarelle i pieczarki. Dzis, z okazji Weekendu z serem, przygotowalam kanapki dla siebie i meza na kolacje. Oj, bardzo Mu smakowalo i domaga sie bym predko to powtorzyla :)

Skladniki;

4 duze pieczarki- same kapelusze

4 male buleczki

4 liscie salaty maslowej

1 duza kulka mozarelli

1 lyzka majonezu

8 filecikow anchois

oliwa do smazenia

sol, pieprz

Na niewielkiej ilosci oliwy usmaz kapelusze pieczarek, przypraw sola. Bulki przekroj na pol, posmaruj obie czesci majonezem. Na dolnej czesci ukladaj; lisc salaty, pieczarke, plaster mozarelli i po dwa fileciki anchois. Przypraw swiezo zmielonym pieprzem i przykryj druga polowka bulki.

Przepis pochodzi z magazynu Gala Kuchnia & Sztuka Stolu/ kwiecien-czerwiec 2008.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz