Gdy zobaczylam ten przepis od razu wiedzialam, ze to cos dla mnie. Uwielbiam mozarelle i pieczarki. Dzis, z okazji Weekendu z serem, przygotowalam kanapki dla siebie i meza na kolacje. Oj, bardzo Mu smakowalo i domaga sie bym predko to powtorzyla :)
Skladniki;
4 duze pieczarki- same kapelusze
4 male buleczki
4 liscie salaty maslowej
1 duza kulka mozarelli
1 lyzka majonezu
8 filecikow anchois
oliwa do smazenia
sol, pieprz
Na niewielkiej ilosci oliwy usmaz kapelusze pieczarek, przypraw sola. Bulki przekroj na pol, posmaruj obie czesci majonezem. Na dolnej czesci ukladaj; lisc salaty, pieczarke, plaster mozarelli i po dwa fileciki anchois. Przypraw swiezo zmielonym pieprzem i przykryj druga polowka bulki.
Przepis pochodzi z magazynu Gala Kuchnia & Sztuka Stolu/ kwiecien-czerwiec 2008.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz