Bardzo lubie przygotowywac potrawy, ktorym nie trzeba poswiecic wiele czasu, przygotowan. Dlatego tez polubilam najnowsza ksiazke Nigelli "Nigella Express", ktora ma na celu wprowadzic nas w swiat takiej wlasnie kuchnia; szybkiej i smacznej. Ciasto naan jest ciastem indyjskim. Przyznam szczerze- nie probowala wczesniej. Ale spodobal mi sie pomysl Nigelli na wykorzystanie takiego ciasta jak spodu do pizzy. Przepis troche zmodyfikowalam, gdzy ciasto posmarowalam oliwa by nabralo miekkosci, zamienilam gatunki poszczegolnych skladnikow, np. grzyby na wczesniej podsmazone pieczarki.
Skladniki;
4 placki naan
200 g pieczarek
przecier pomidorowy
ser cheddar (ilosc wedlug uznania)
Pieczarki oczyscic, pokroic i obsmazyc. Placki posmarowac przecierem pomidorowym i nalozyc na nie pieczarki i ser zolty. Zapiekac przez 5 minut w temp. 170 C.
Naan nie jest ciastem indiańskim, a indyjskim :) Ale pomysł, aby użyć je jako spód do pizzy jest ciekawy, wypróbuję może :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńmusisz spróbować zrobić ciasto na pizzę:) AK
OdpowiedzUsuń