niedziela, 15 czerwca 2008

Proste krewetki na lisciach salaty

Bardzo dlugo nastawialam sie psychicznie na zakupienie krewetek. Tak jak wiele innych osob odstraszal mnie ich wyglad. W koncu jednak doszlam do wniosku, ze skoro inni zachwycaja sie krewetkami to sa one zjadliwe no i kupilam. Postanowilam przygotowac je na grilla organizowanego u znajomych i skorzystalam z przepisu Olgi Smile na Proste krewetki na lisciach salaty rzymskiej. Bardzo mile zaskoczylam siebie i kilku znajomych smakiem krewetek.

Skladniki;

Krewetki
Salata lodowa (w oryginalnym przepisie jest rzymska)
majonez
sol

Najlepiej wykorzystac krewetki, z ktorymi nie nalezy nic juz robic- odrywac rozrywac itd. No chyba, ze ktos to lubi. Krewetki przygotowac zgodnie z instrukcja producenta. Wymieszac je z majonezem i posolic. Salate lodowa podzielic na male kawalki i na kazdym ukladac po jednej lub dwie krewetki.



1 komentarz:

  1. che che bruderszaft z udziałem krewetek to było niesamowite przeżycie:P AK

    OdpowiedzUsuń