Uwielbiam panierowana cukinie podawac jako dodatek do mies. Pamietam ja jeszcze z rodzinnego domu- tato smazyl a my zajadalysmy sie :) Polecam bo smakuje niesamowicie.
Potrzebna jest cukinia- jedna, dwie- w zaleznosci od konsumenta ;)
jajko,
bulka tarta,
olej
Cukinie pokroic na plastry o grubosci ok 1 cm. Panierowac je w jajku a potem w bulce tartej i smazyc na rozgrzanym oleju, z kazdej strony na rumiano.
Panierowana cukinia jest przepyszna, smak nie do podrobienia, u mnie w domu również latem często jada się tak przygotowaną cukinię. Przepisy są naprawdę warte wypróbowania, bo nie zdarzyło mi się żeby nie smakowały. Wielkie dzięki za cudowną stronę, a szczególne podziękowania za uporządkowanie wszystkiego, jasność i przejrzystość, i przede wszystkim za informowanie co, kto i kiedy zamieścił na swoim blogu.:-)Serdecznie pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńJest mi niezmiernie milo, ze tak iuklad bloga Ci sie podoba :)
OdpowiedzUsuń