czwartek, 3 lipca 2008

Panierowana cukinia


Uwielbiam panierowana cukinie podawac jako dodatek do mies. Pamietam ja jeszcze z rodzinnego domu- tato smazyl a my zajadalysmy sie :) Polecam bo smakuje niesamowicie.

Potrzebna jest cukinia- jedna, dwie- w zaleznosci od konsumenta ;)

jajko,

bulka tarta,

olej

Cukinie pokroic na plastry o grubosci ok 1 cm. Panierowac je w jajku a potem w bulce tartej i smazyc na rozgrzanym oleju, z kazdej strony na rumiano.

2 komentarze:

  1. Panierowana cukinia jest przepyszna, smak nie do podrobienia, u mnie w domu również latem często jada się tak przygotowaną cukinię. Przepisy są naprawdę warte wypróbowania, bo nie zdarzyło mi się żeby nie smakowały. Wielkie dzięki za cudowną stronę, a szczególne podziękowania za uporządkowanie wszystkiego, jasność i przejrzystość, i przede wszystkim za informowanie co, kto i kiedy zamieścił na swoim blogu.:-)Serdecznie pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jest mi niezmiernie milo, ze tak iuklad bloga Ci sie podoba :)

    OdpowiedzUsuń