piątek, 25 lipca 2008
Salata szpinakowa z grapefruitem
Poniewaz trwa sezon szpinakowy postanowilam wykorzystac go do kolejnej potrawy Zielono Tygodniowej.
Szukajac nachnienia trafilam na przepis Bajaderki na Salate szpinakowa z grapefruitem.
Skladniki;
duzy peczek mlodego szpinaku
1 grapefruit
4 plasterki chudego bekonu
1/2 malej czerwonej cebuli
lyzka ziaren sezamu
Dressing;
1 lyzka octu winnego
1 lyzka miodu
1 lyka musztardy Dijon
2-3 lyzki oliwy
Przygotowanie;
Szpinak wyplukac, oderwac ogonki, osuszyc. Grapefruit oczyscic z membran i podzielic na male kawalki. Bekon z cebulazrumienic na zloty kolor.
Wymieszac skladniki dressingu; ocet z musztarda i miodem. Dodawac oliwe az skladniki polacza sie w gladka emulsje.
Szpinak wymieszac z bekonem i czescia dressingu, dodac czastki grapefruita i reszte dressingu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz