Baza;
8 herbatnikow digestive
75 g polowek orzechow pecan
75 g miekkiego masla
Wierzch;
2x 200g kremowego serka
50 g cukru
2 lyzeczki maki kukurydzianej
100 ml golden syrup (Nigella zaleca 125 ml syropu klonowego, poleca tez polanie syropem sernik tuz przed podaniem)
2 jaja (u autorki 4)
(1/2 lyzeczki octu jablkowego lub soku z cytryny)
Piekarnik nagrzac do 170C. Herbatniki rozdrobnic, dodac orzechy i zmiksowac tak by uzyskac konsystencje bulki tartej. Dodac maslo i utrzec razem. W foremce uformowac mase tak by uzyskac spod rownomiernej grubosci. Wlozyc do lodowki na czas przygotowania masy serowej. W czystym naczyniu umiescic serek, dodac make kukurydziana, cukier i golden syrup. Ucierac mikserem wbijajac jaja. Po uzyskaniu gladkiej masy przelac zawartosc na herbatnikowy spod. Piec ok 70 min.
Super pomysł z tym golden syrop ,teraz to nie wiem z czym rozbić ten pierwszy raz ....
OdpowiedzUsuńCale zycie masz na testy :D Wyprobuj oryginal a potem bedziesz udoskonalac najwyzej. A zreszta czesto podczas samego dzialania rozne eksperymenty przychodza do glowy :D
OdpowiedzUsuńPiekna tarta :)
OdpowiedzUsuńA ja 'wpadlam' tez tu by zyczyc Ci wesolych i pogodnych Swiat w gronie najblizszych.
Pozdrawiam serdecznie!
O mniam, musi być pyszna! :)
OdpowiedzUsuń