środa, 28 stycznia 2009

Field mushrooms stuffed with Welsh rarebit

W angielskich restauracjach bardzo popularna przystawka. Przepis znalazlam w listopadowym magazynie "Olive".
Skladniki;
4 duze pieczarki
oliwa z oliwy
170g sera mature cheddar
1 lyzeczka musztardy
2 lyzki piwa
kilka kropel sosu worcestershire
1 bialko

Wykonanie;
Pieczarki oczyscic, wysmarowac wnetrze oliwa i ulozyc na blasze. Wymieszac ser, musztarde, piwo, sos worcestershire i bialko. Roprowadzic miksure na pieczarkach. Piec w 180 C do czasu az ser sie rozpusci i powierzchnia bedzie zlocista.

4 komentarze:

  1. wyglada super ! pomijajac to,ze na poczatku zle przeczytalam i mowie kurde co ty upichcilas z walijskiego krolika :)) haha o ja slepa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Myślę, że może to być bardzo ciekawy pomysł nawet na dodatek do obiadu. Myślę, ze by mi smakowało... :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniaaaam.. jak one smacznie się prezentują:)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. az mi tu zapachnialo! musi jakis wiatr zawial od Ciebie :)

    OdpowiedzUsuń