środa, 11 lutego 2009

Barbecued chicken breasts


Bardzo prosty przepis, ktory znalazlam dzieki wyszukiwarce w serwisie Cooks.com
Filety zamarynowalam godzine wczesniej i po kilku minutach na patelni grillowej byly bardzo kruche, delikatne i smaczne.

skladniki;
4 filety z kurczaka
4 lyzki oleju
4 lyzki sosu sojowego
2 lyzki soku z cytryny
1 lyzka brazowego cukru
2 zabki czosnku, przecisniete przez praske
1 lyzeczka suszonego tymianku lub bazylii
3 cale gozdziki
pieprz

Wykonanie;
Piersi umyc i osuszyc. Wymieszac olej, sos sojowy, sok z cytryny i cukier brazowy. Filety umiescic w misce, posypac czosnkiem, pieprzem, tymiankiem lub bazylia i gozdzikami. Polac marynata. Odstawic na ok 4 godz. od czasu do czasu obracajac piersi. Rozgrzac grill i umiescic na nim filety. Grillowac z kazdej strony po ok 5 minut.

2 komentarze:

  1. Musi być pycha-ja podobnie robię papilotki drobiowe, ale jeszcze w sezamowej panierce.
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. podoba mi się dodatek
    goździków do tej marynaty
    :-)

    OdpowiedzUsuń