Filety zamarynowalam godzine wczesniej i po kilku minutach na patelni grillowej byly bardzo kruche, delikatne i smaczne.
skladniki;
4 filety z kurczaka
4 lyzki oleju
4 lyzki sosu sojowego
2 lyzki soku z cytryny
1 lyzka brazowego cukru
2 zabki czosnku, przecisniete przez praske
1 lyzeczka suszonego tymianku lub bazylii
3 cale gozdziki
pieprz
Wykonanie;
Piersi umyc i osuszyc. Wymieszac olej, sos sojowy, sok z cytryny i cukier brazowy. Filety umiescic w misce, posypac czosnkiem, pieprzem, tymiankiem lub bazylia i gozdzikami. Polac marynata. Odstawic na ok 4 godz. od czasu do czasu obracajac piersi. Rozgrzac grill i umiescic na nim filety. Grillowac z kazdej strony po ok 5 minut.
Musi być pycha-ja podobnie robię papilotki drobiowe, ale jeszcze w sezamowej panierce.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
podoba mi się dodatek
OdpowiedzUsuńgoździków do tej marynaty
:-)