Przepis wypatrzylam w listopadzie 2008r. w magazynie "Olive". Jako jeden z wielu, trafil na sterte przepisow "do zrobienia". Dzis przypomnialam sobie, wygrzebalam i poczynilam. Warto bylo :)
Skladniki;
ok 250 g ciasta ptysiowego
maslo do wysmarowania formy
150 ml mleka
300 g twardego sera, startego na tarce
1/2 lyzeczki soli
Wykonanie;
Piekarnik nagrzac do 180C. Ciato rozrolowac na cienki placek. Pokryc nim wysmarowana maslem foremke o srednicy 20 cm.
W misce wymieszac mleko, jaja i ser. Dodac sol i swiezo zmielony pieprz. Przelac mase do foremki z ciastem. Piec ok 45 min. Podawac z szynka parmenska i salata.
oj chętnie poczęstowałabym się Twoim sernikiem Ewo :)
OdpowiedzUsuńja też bym się chętnie poczęstowała:-)
OdpowiedzUsuńtak mnie ciekawi to ciasto ptysiowe