Skladniki na trzy sztuki;
3 croissanty
6 plastrow sporego pomidora
3 plastry ulubionej szynki
kilka plastrow lub garsc startego zoltego sera
Wykonanie;
Rogaliki rozciac wzdluz. Nadziewac plastrami pomidora, wedliny i serem. Zapiekac w 180C przez ok 5 min.
Ależ smakowicie wygladają! Z chęcia zjadłabym takie na śniadanie :) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńmi zawsze kojarzyły się one ze śniadaniami na słodko
OdpowiedzUsuńtaka wersja wygląda jednak o wiele bardziej smakowicie
:-)
Wyglądają super. Mam tylko pytanie: croissants są zwykle słodkie w smaku (przynajmniej ja takie znam), pasuje do nich takie pikantne nadzienie?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ;-)
oryginalne croissanty nie powinny byc slodkie w smaku, co najwyzej miec maslany smak :) dobre sa zapiekane z serem i bekonem :)
OdpowiedzUsuńNie sa slodkie.Jak dla mnie to kazde nadzienie do nich sie nadaje :)
OdpowiedzUsuńO kurka wodna! ale pychotka;O!
OdpowiedzUsuńto musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuń