czwartek, 19 marca 2009

croissants

Szczerze powiedziawszy nie przepadam za croissant'ami. Sa dla mnie zbyt suche i bez smaku. Gdy jednak sa z nadzieniem- bardzo mi smakuja. Przedstawiam Wam wiec moja propozycje na szybkie sniadanie.



Skladniki na trzy sztuki;
3 croissanty
6 plastrow sporego pomidora
3 plastry ulubionej szynki 
kilka plastrow lub garsc startego zoltego sera


Wykonanie;
Rogaliki rozciac wzdluz. Nadziewac plastrami pomidora, wedliny i serem. Zapiekac w 180C przez ok 5 min.

7 komentarzy:

  1. Ależ smakowicie wygladają! Z chęcia zjadłabym takie na śniadanie :) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. mi zawsze kojarzyły się one ze śniadaniami na słodko
    taka wersja wygląda jednak o wiele bardziej smakowicie
    :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają super. Mam tylko pytanie: croissants są zwykle słodkie w smaku (przynajmniej ja takie znam), pasuje do nich takie pikantne nadzienie?
    Pozdrawiam ;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. oryginalne croissanty nie powinny byc slodkie w smaku, co najwyzej miec maslany smak :) dobre sa zapiekane z serem i bekonem :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie sa slodkie.Jak dla mnie to kazde nadzienie do nich sie nadaje :)

    OdpowiedzUsuń