Skladniki;
2 duze piersi z kurczaka
200 ml jogurtu greckiego
2 lyzeczki ostrej papryki w proszku
1 jajo
sol, pieprz
ok 1.5 szklanki maki
olej o smazenia
Wykonanie;
Piersi pokroic na male kawalki- ok. 6 kawakow z jednej. Przyprawic sola i pieprzem. W misce wmieszac jogurt z jajem i papryka w proszku. Zanuzyc mieso w masie jogurtowej i odstawic do lodowki na ok 3 godziny. Po tym czasie rogrzac olej w garnku. W misce umiescic 1.5 szlanki maki. Obtaczac w niej kazdy kawalek fileta i smazyc do zrumienenia.
Bardzo smaczny przepis! Też odkładam do tych do zrobienia (stos rośnie). Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda Twój kurczak Ewo :) Na pewno jest fajnie chrupiący :)
OdpowiedzUsuńEwo, powiem to całkiem cichutko, żeby nikt nie usłyszał (bo spora część blogosfery sądzi, że ja mięsa nie jadam), że takie kawałeczki kurczaka zjadłabym z dziką przyjemnością. :) Pysznie wyglądają. :)
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie apetycznie!
OdpowiedzUsuńJa uzywam poledwiczek z kurczaka akurat male kaski a ciasto robie z maki i jajek.
OdpowiedzUsuń