sobota, 9 maja 2009

wrap z kurczakiem, pomidorem i serem

Moim tegorocznym odkryciem jest z pewnoscia kilka produktow. Ponad wszystko bede chwalic ciasto francuskie i tortille. Oba produkty mozna kupic w sklepie, nie ma wiec potrzeby ich wlasnorecznego przygotowania. Choc pewno sie kiedys na to pokusze. Oba te produkty sa swietna podstawa do wielu potraw. Majac je w szufladzianych zapasach, w ciagu kilku minut mozna wyczarowac swietny obiad czy smaczna kolacje. Ja czesto pozywiam sie wrapami, ktore na stoisku kanapkowym w markecie, przygotowywane sa na moich oczach, z wybranych przeze mnie skladniow. Moje ulubione dodatki do tortilli to pomidor, kurczak i ser cheddar. Postanowilam wyprodukowac wlasnego wrapa, ktory byl tak smaczny i pozywny, ze smakowal na jeszcze....


Skladniki;
(na 2 sztuki)
2 tortille
1 duzy pomidor
3 palki z kurczaka, upieczone lub ugotowane
(lub inne mieso z drobiu, ktore pozostalo po obiedzie)
2 lyzki majonezu
2 garscie sera zoltego, startego
pieprz

Wykonanie;
Tortille rzlozyc na blacie, kazdy wysmarowac lyzka majonezu . Z palek obrac mieso, pomidoryumyc i  pokroic w plastry. Mieso i plastry pomidora wylozyc na warstwe majonezu. Przyprawic swiezo zmielonym pieprzem. Posypac serem zoltym. Tortille zwinac w ruloniki i zgrillowac  z obu stron na patelni grillowej.

6 komentarzy:

  1. dodaj stuffingu, a caly wrap jeszcze bardziej zyska na smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ewo wygląda super! Uwielbiam tortille. Chętnie wypróbuję ten przepis.

    OdpowiedzUsuń
  3. zainspirowałaś mnie :)Dzisiaj taką zjedliśmy na śniadanko- pyszna! Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. i znowu wraca jak bumerang fakt potrzeby zakupu patelni grillowej...pysznie wygladaja !

    OdpowiedzUsuń
  5. Zauważyłam, że masz fazę na tortille :) I wcale się nie dziwię, bo są pyszne! A Twoje ma idealne paseczki. Nadzienie też idealne.
    PS Ja już kiedyś sama robiałm tortille, sa naprawdę łatwe do wykonania.

    OdpowiedzUsuń
  6. Ewo, myślę że mój Łukasz z przyjemnością by się u Ciebie stołował. Co rusz to jakieś jego ulubione danie. :)

    OdpowiedzUsuń