wtorek, 12 lipca 2011

Pieczony camembert. Baked camembert.


 Wiele razy widziałam ale nie próbowałam. Przeczytałam kilkanaście przepisów w ostatnim czasie. W końcu kupiłam camembert w drewnianym opakowaniu i postanowiłam upiec. Nadaje się do zjedzenia z bagietką a także jako sos do makaronu.

Składniki:
  • Ser camembert w drewnianym pudełku
  • Ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • kilka kropel oliwy

Wykonanie:
Czosnek drobno posiekać. Otworzyć opakowanie sera i rozwinąć wierzchnią folię. Ser naciąć z wierzchu, skropić oliwą, posypać czosnkiem i tymiankiem. Tak przygotowany wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C i piec ok 10 min.

4 komentarze:

  1. Uwielbiam pieczony, czy smażony camembert :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy takiego nie próbowałam, a powiem Ci,ze mam chęć:)

    OdpowiedzUsuń
  3. też wiele razy o nim czytałam, a jeszcze nie próbowałam:) Ale na pewno kiedyś i na niego się skuszę:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. O tak, pychota! Polecam jeszcze polanie sera bialym winem do piecznia, mniam :)

    Pozdrawiam Ewo!

    OdpowiedzUsuń