Wiele razy widziałam ale nie próbowałam. Przeczytałam kilkanaście przepisów w ostatnim czasie. W końcu kupiłam camembert w drewnianym opakowaniu i postanowiłam upiec. Nadaje się do zjedzenia z bagietką a także jako sos do makaronu.
Składniki:
- Ser camembert w drewnianym pudełku
- Ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki tymianku
- kilka kropel oliwy
Wykonanie:
Czosnek drobno posiekać. Otworzyć opakowanie sera i rozwinąć wierzchnią folię. Ser naciąć z wierzchu, skropić oliwą, posypać czosnkiem i tymiankiem. Tak przygotowany wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C i piec ok 10 min.
Uwielbiam pieczony, czy smażony camembert :)
OdpowiedzUsuńNigdy takiego nie próbowałam, a powiem Ci,ze mam chęć:)
OdpowiedzUsuńteż wiele razy o nim czytałam, a jeszcze nie próbowałam:) Ale na pewno kiedyś i na niego się skuszę:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńO tak, pychota! Polecam jeszcze polanie sera bialym winem do piecznia, mniam :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Ewo!