piątek, 26 września 2008

Roladki drobiowe

Roladki przygotowuje stosunkwo czesto gdyz jest to jedno z tych dan, ktore potrzebuje chwili do przygotowania a potem "robia sie same" w piecu.

Skladniki;

4 filety z piersi kurczaka, indyka;

8 plastrow sera zoltego

200g pieczarek

pieprz, sol, papryka ostra

maka

tluszcz do smazenia

300ml bulionu drobiowego

lyzka przecieru pomidorowego

Wykonanie;

Piersi rozbic, przyprawic. Pieczarki obsmazyc na niewielkiej ilosci tluszczu. Na kazdego fileta klasc plaster sera i lyzke pieczarek, zawinac w roladke. Mieso ukladac w naczyniu zaroodpornym laczeniem do spodu. Na kazda roladke polozyc plaster sera i zalac bulionem rozrobionym z przecierem i maka. Piec w pikarniku nagrzanym do 180C ok 40 min.

2 komentarze:

  1. robilam dzis cos bardzo podobnego i nawet nie wiedzialam, ze masz cos (podobnego) u siebie...

    roznica taka ze ser dalam tarty, mieso przyprawilam, pieczarki tez przesmazone i zapiekalam 30 minut bez zadnego bulionu, maki itp... mniej kaloryczne mialam :P

    OdpowiedzUsuń
  2. :D Mniej kalorycznie czy nie- wazne ze smakuje :D

    OdpowiedzUsuń