Moje drugie podejscie do Quesadillas. Tym razem z przepisu Nigelli Lawsan ("Nigella Express"). Rownie smaczne choc bardziej ostre. W sam raz na ciepla przekaske w ciagu dnia lub wieczorem. Mysle, ze mozna przygotowac je rowniez na grillowa impreze i podac pokrojone kawalki jako finger food.
Skladniki;
Tortilla
30g cienko pokrojonej szynki
3 plasterki papryczki jalapeno, ze sloika,
50 g startego zoltego sera
1 cebulka dymka
kilka lisci kolendry
1 lyzka oliwy
Wykonanie;
Rozgrzac patelnie grillowa. Umiescic tortille na blacie i wylozyc na niej szynke. Na polowie powierzchni rozlozyc plastry papryczki, ser i posiekana cebulke. Posypac kolendra. Delikatnie zlozyc tortille na pol. Obie strony tortilli wysmarowac olejem i smazyc na patelni ok. 1 min. z kazdej strony.
a właśnie wczoraj oglądałam jakąś powtórkę programu i widzałam jak to robiła, pysznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńa ja właśnie dziś kupiłam tortillę i w sumie już wiem jak ją przygotować :) podgrzeję na patelni Twoim sposobem, tyle że dam inne składniki: przede wszystkim szynkę i ananasa, mam na nie ostatnio wzmożona manię ;) ps. stronka fajniejsza w tym kolorkach i układzie AK
OdpowiedzUsuńOjej, a ja znów się wpatruję przełykając ślinkę. Uwielbiam. :)
OdpowiedzUsuń