środa, 8 lipca 2009

Quesadillas 2

Moje drugie podejscie do Quesadillas. Tym razem z przepisu Nigelli Lawsan ("Nigella Express"). Rownie smaczne choc bardziej ostre. W sam raz na ciepla przekaske w ciagu dnia lub wieczorem. Mysle, ze mozna przygotowac je rowniez na grillowa impreze i podac pokrojone kawalki jako finger food.

Skladniki;

Tortilla

30g cienko pokrojonej szynki

3 plasterki papryczki jalapeno, ze sloika, 

50 g startego zoltego sera

1 cebulka dymka

kilka lisci kolendry

1 lyzka oliwy

Wykonanie;

Rozgrzac patelnie grillowa. Umiescic tortille na blacie i wylozyc na niej szynke. Na polowie powierzchni rozlozyc plastry papryczki, ser i posiekana cebulke. Posypac kolendra. Delikatnie zlozyc tortille na pol. Obie strony tortilli wysmarowac olejem i smazyc na patelni ok. 1 min. z kazdej strony.

3 komentarze:

  1. a właśnie wczoraj oglądałam jakąś powtórkę programu i widzałam jak to robiła, pysznie to wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. a ja właśnie dziś kupiłam tortillę i w sumie już wiem jak ją przygotować :) podgrzeję na patelni Twoim sposobem, tyle że dam inne składniki: przede wszystkim szynkę i ananasa, mam na nie ostatnio wzmożona manię ;) ps. stronka fajniejsza w tym kolorkach i układzie AK

    OdpowiedzUsuń
  3. Ojej, a ja znów się wpatruję przełykając ślinkę. Uwielbiam. :)

    OdpowiedzUsuń